Wat is haptotherapie

Haptotherapie brengt voelen en denken meer in balans. Het helpt je te leren luisteren naar jezelf - je lichaam -, waardoor je dichter bij jezelf komt. Je leert je grenzen beter kennen en voelt beter wat je verlangens zijn,wat je helpt richting te geven aan je eigen leven. Daarnaast versterkt en verdiept het je contact met anderen.                                               

Waarom haptotherapie

Het kan zijn dat je door omstandigheden niet goed meer in contact bent met jezelf. Dat kan bijvoorbeeld gebeuren als dat wat je moet of wilt, niet meer in overeenstemming is met wat je kunt. Of als je een ingrijpende gebeurtenis hebt meegemaakt die je zodanig uit balans haalt, dat je een helpende hand kunt gebruiken. Denk aan een ziekte, scheiding of het overlijden van een dierbare. Je kan dan van jezelf verwijderd raken en daar kunnen klachten door ontstaan, zoals gespannenheid, slapeloosheid, depressieve gevoelens, of veel piekeren.

Hoe werkt haptotherapie

We staan stil bij wat er te ervaren is in jouw lichaam en wat het te vertellen heeft. We maken via fysieke oefeningen, die het leven weerspiegelen, tastbaar wat er knelt. Daarnaast laat ik je nieuwe mogelijkheden ervaren. Daarin onderscheidt haptotherapie zich van veel andere therapieën. Het is geen psychotherapie; de therapie richt zich niet op analyseren maar maakt op een andere manier zaken helder. Het lichaam is een belangenbehartiger, anker, bron van vitaliteit en wijs want geeft altijd eerlijke en heldere informatie, vaak anders dan je hoofd bedenkt. Mijn doel is dat je de waarde ervan gaat inzien en er steeds meer naar gaat luisteren en handelen. Om zo op jouw manier en in jouw tempo te groeien en ten volle te kunnen leven.